Toolbox

Deze toolbox stelt de tools ter beschikking die de overheid ontwikkelt om digitale transformatie te faciliteren en katalyseren.

Werk met experten

Als overheid kun je beroep doen op verschillende diensten die je ondersteunen bij de planning en implementatie van jouw digitaal project.

 • Service design basis

  Wil je samen met de eindgebruiker aan de slag? Met 'service design basis' helpen we je op weg om je diensten te (her)ontwerpen vanuit het perspectief van de eindgebruiker.

 • Contentstrategie

  In een contentstrategie bepaal je vóór de contentcreatie met welke content je zowel de noden van je gebruikers als de doelen van je organisatie kunt bereiken. Het plan komt tot stand aan de hand van concrete voorbeelden en zorgt over alle kanalen en formaten heen voor een consistente en effectieve communicatie.Naast een duidelijke tone of voice en een messaging statement, krijgen SEO en conversie hierin ook een plaats.

Ga zelf aan de slag

Met deze tools kun je zelf aan de slag om je digitale dienstverlening vorm te geven.

 • User journey

  In kaart brengen hoe gebruikers je diensten ervaren, over alle contactpunten heen, zorgt ervoor dat je efficiënt pijnpunten kunt opsporen en verbeteren.

 • Stakeholder-dimensies

  Stakeholders verschillen onderling, dus hun verwachtingen ook. Een set van tegengestelde kenmerken helpt je om ieders verwachtingen in kaart te brengen én het overzicht te bewaren.